Skip links
Inhoud

Kunstvoeding...

zaterdag 12 juni 2010

Door Linda van den Broek - Busstra

Jaren terug was borstvoeding maar iets vreemds. Een gek idee dat een volwassen vent ooit aan de tepel van zijn moeder heeft gezoogd. Een nog gekker idee dat er ooit zo'n persoontje aan mijn borsten zou liggen... Tijdens de zwangerschap groeide het verlangen om dit toch mee te willen maken. Op de eerste plaats omdat het gezond is voor een jonge baby, maar ook omdat ik het gewoon graag wilde ervaren, als velen voor mij. Na de geboorte was het geen verlangen, maar een sterke wil die het in mij overnam. Vooraf dacht ik dat ik in ieder geval 3 maanden zou borstvoeden, misschien een half jaar. De gedachte dat een baby van een jaar nog steeds bij mij zou liggen was 'idioot'.
Maar de maanden kwamen en de voeding bleef een geweldig moment op de dag. Ook Alec vindt het heerlijk en wil nog steeds graag bij mij drinken. En ondanks de tegenvallende kolfprestaties was het altijd nog mogelijk om door de week heen net voldoende voeding bij elkaar te sprokkelen. Tot een paar weken geleden. De druk op het werk nam toe en daarmee de gekolfde voeding nog meer af. Een week met maar 30cc kolfproductie per dag was het toppunt. Ik was er klaar mee, maakte me zorgen om de hoeveelheid vocht die Alec binnen hoort te krijgen en wist me daardoor nog meer stress op de hals te halen. Een moeilijke keuze, maar een noodzakelijke keuze: de borstvoeding overdag werd gestopt en vervangen door kunstvoeding!
De eerste dag was een drama. Het was warm en Alec had juist die dag meer dan ooit behoefte aan drinken. Maar hij weigerde de fles, en uit boosheid op mij weigerde hij ook de borst. Hij wilde geen tuitbeker, gewone beker of kopje. De enige oplossing was het aanbieden van vochtig fruit en groente met aanhangend water. Ik stond op het punt om hem een washand te geven om op te sabbelen en samen onder de douche te stappen om spelenderwijs wat te drinken toen Taco thuis kwam: meneer wilde toen wel de fles! Een dag later was Taco de hele dag thuis en ging het met Alec steeds beter.
Nu zijn we een paar weken verder en geniet ik nog net als voorheen van de borstvoeding met Alec. Maar dan alleen in de ochtend en de avond. Tussendoor krijgt hij fruit, water uit de tuitbeker, brood met beleg, 200cc kunstvoeding, soepstengels en rijstewafels, 100cc kunstvoeding, diksap (tuitbeker) en nog meer water en aan het einde van de dag groente, soms wat kip of vis en een yoghurtje. Het gaat goed! En het blijft bijzonder...
Toch is het jammer. Vooral omdat de keuze voor het afbouwen naar niet volledig borstvoeding voortkomt uit externe druk. Maar ach, voor zoals het nu gaat krijgt Alec nog wel elke dag gezonde voedingsstoffen binnen via mij. En daar ging het tenslotte om!

« Terug

Reacties op 'Kunstvoeding...'

Linda
Geplaatst op: 12-06-2010 21:35 Quote
O ja, de kunstvoeding laat ook zijn sporen na: Alec 'groeit' een lekkere buik en mooie kipfiletjes op de armen Biggrin
Chantal
Geplaatst op: 13-06-2010 07:43 Quote
Vind t knap dat je t zo lang volhoudt! Bij mij liep t meteen terug bij Elin toen t kolven niet ging. Je snapt nu waarom ik deze keer zo´n belachelijke voorraad in de vriezer heb gekolfd!

Wil de dikke pens vanAlec gauw weer zien!! x
order_cialis
Geplaatst op: 04-11-2016 08:24 Quote
They recognise you are little, there are programs for ambulatory commerorder cialism.
repkicks
Geplaatst op: 22-03-2023 10:21 Quote
Bringing the Swoosh back into its Slam Jam performs a stylistic masterclass on the Air Force 1 Low.Thanks dude for share this great and knowledgeable content good work keep it up <a href="https://www.repkicks.org">1:1 Quality Reps AF1</a>
repkicks
Geplaatst op: 22-03-2023 10:23 Quote
This is an excellent article. This is, in my opinion, one of the best posts ever written. Your work is excellent and inspiring. Thank you very much.1:1 Quality Reps AF1
Nieuw bericht


Twitter