Skip links
Inhoud

En dan de volgende stap?

vrijdag 02 april 2010

Door Linda van den Broek - Busstra

Na mijn verloftijd mocht ik nog ruim twee maanden genieten van een extra regeling van de Hogeschool Utrecht; 50% extra verlof! Zo heb ik de afgelopen tijd niet drie hele dagen, maar drie halve dagen gewerkt. Ideaal! Zo kon Alec wennen aan het feit dat ik er soms ook niet ben, en daarnaast kon ik wennen aan het idee om niet altijd bij hem in de buurt te kunnen zijn. Hij heeft het gewonnen, ik vond het lastiger :)
Nu is het einde van deze extra regeling in aantocht. En hoewel ik er klaar voor ben om mijn kleine mannetje een hele dag aan een ander mee te geven, merkte ik de laatste tijd dat ik er ook tegenop begon te zien. Voor de halve dagen lukte het mij namelijk maar amper om de goede hoeveelheid borstvoeding te kolven op mijn werk en thuis. En nu heeft hij niet één, maar twee voedingen per dag nodig! Ik weet dat dat me niet, nu niet, gaat lukken. Het scheelt dat ik me daar dus niet meer druk om kan maken. Maar waarmee ging ik dat dan opvangen? Zou ik toch alvast gedeeltelijk gaan afbouwen met de borstvoeding, overdag Alec voeden uit de fles? Maar welk effect heeft dat op de kansen dat hij allergieen ontwikkeld, of astma? Zou ik gaan proberen om toch maar met hapjes groenten en fruit zijn buikje te gaan vullen, volledig tegen ons ' Rapley'  idee in? En krijgt hij dan wel genoeg vocht binnen? Ik las dat alles een optie zou zijn, maar dat alles wat je aan vocht anders geeft dan borstvoeding, dit de borstvoeding weer tegen zou werken. En ik heb er al zoveel moeite mee genoeg te produceren!
De oplossing kwam via Stefan Kleintjes, schrijver van het boek 'Eten voor de Kleintjes' en eigenaar van www.borstvoeding.com. Omdat we zijn boek als leidraad gebruiken bij het introduceren van vast voedsel, en omdat de forums op zijn site ons klankbord zijn, hebben we hem een mail gestuurd met onze vragen. Zijn reactie: we gaan telefonisch contact leggen! Afgelopen donderdag belde ik hem dan ook...
In een gesprek van een uur vertelde ik hem over Alec, hoe het voeden gaat, dat stress op het werk de lastpak is die ook niet weg zal gaan binnenkort en dat ik graag gezonde oplossingen ga vinden voor mijn zoon. Hij luisterde, stelde vragen, noteerde opmerkingen en kwam met een plan. Volledig 'buiten de box' gedacht was zijn idee: geef niet die ene voeding die je wel hebt rond 11 uur en een ander soort voeding rond 15'en, maar splits de hoeveelheid borstvoeding die je gekolfd hebt in tweeen. Geniaal! Zo krijgt Alec over de dag verspreid voldoende goede voedingsstoffen uit de borstvoeding binnen. Maar zal hij daarmee tevreden zijn? Nee, volgens Stefan niet. Daarom gaan we bij beide voedingen, nadat Alec de borstvoeding uit de fles heeft gehad, starten met het aanbieden van ruim voldoende vast voedsel. Een boterham met boter bijvoorbeeld, of een bakje kwark en fruit. En als hij dan nog 'vraagt' om eten of drinken, dan geven we hem max. 30 ml. water uit een bekertje.
Na het gesprek met Stefan was ik opgelucht, zelfs een beetje opgewonden om te starten met deze nieuwe manier van eten. Op de dagen dat ik thuis ben zal hij nog even volledige borstvoeding krijgen, maar ook dan zijn we (nu al) tussendoor de tussendoortjes aan het invoeren. Zo eet hij rond de lunch een hele broodkorst mee, in de ochtend bij de koffie soms een stukje peer en in de namiddag een liga of een ander stukje fruit. Het zal niet lang meer duren voordat hij daar zoveel van gaat eten, op zijn eigen verzoek, dat automatisch de borstvoeding afgebouwd kan worden naar alleen de ochtend en avond. Prima als dat gebeurt, en nu gelukkig op de natuurlijke manier en niet gedwongen doordat ik hem niet genoeg zou kunnen bieden!

« Terug

Reacties op 'En dan de volgende stap?'

Marieke
Geplaatst op: 05-04-2010 14:53 Quote
Superoplossing van die Stefan Kleintjes! Wat goed dat je hem hebt gecontact... Ben echt heel benieuwd hoe dat allemaal gaat bevallen, hou je 'ons' (je lezend publiek) op de hoogte?
Succes ermee en tot snel weer!
Chantal
Geplaatst op: 07-04-2010 13:52 Quote
Hier moet ik de details van weten. Jikke is nog niet toe aan vast eten, maar dit zou een oplossing kunnen zijn voor pauls flesweigerdagen. Ik vraag me af of ie dan genoeg vocht binnen krijgt (ik begrijp één fles en de rest vast toch?) en dan max 60 cc water toch?
tEvirWhYB
Geplaatst op: 21-10-2023 01:10 Quote
Cycle parameters of the patients who underwent IUI <a href=https://cial.buzz>generic cialis tadalafil</a> Intravenous application of 25 mg kg bw curcumin to rats resulted in an increase in bile flow by 80 and 120 3
Nieuw bericht


Twitter