Skip links
Inhoud

Babyzwemmen

maandag 10 mei 2010

Door Linda van den Broek - Busstra

Sinds half april zit Alec op zwemmen, baby-/peuter-/kleuterzwemmen. Elke vrijdag gaat hij samen met Taco, op papadag, naar zwembad Wicky de Vicking om zo'n 45 minuten in het water te spatteren, zwemmen en dobberen. Het idee achter babyzwemmen is dat Alec leert dat water niet eng is, en dat hij leert hoe hij zich er gemakkelijk in kan voelen en bewegen. De les bestaat uit het zingen van liedjes waarbij flink meegespetterd mag worden, liedjes waarbij oren, neus en haren het water raken, oefeningen waarbij je onder en over een mat heen moet zwemmen, glijden of lopen, 'in het water springen' en koppie onder gaan. Er liggen speeltjes waarmee gespeeld en op gesabbeld mag worden (Alec valt nog in de laatste categorie) en het water is heerlijk op temperatuur. Na afloop gaat Taco nog even met hem in het bubbelbad, en daarna natuurlijk nog onder de douche. Voordat ze thuis zijn ligt Alec al diep te slapen in zijn wandelwagen!

Wat foto's om de indrukken van het babyzwemmen een beeld te geven:

Glijden van de mat af...

Onder de mat doorzwemmen, met extra spetters van de juf!

Lopen over de mat, en dan eraf springen!

Speeltjes sabbelen en lekker dobberen met papa...

"Zo gaat de molen..."

In een grote rij naar de overkant en terug. Ouders en babies om en om!

En achteraf bubbelen natuurlijk!

In CenterParcs, in April, mocht mama een keertje babyzwemmen met Alec. Het ging daar eigenlijk wel ongeveer hetzelfde als in Wijk bij Duurstede. Dit keer toevallig met een buis als attribuut in plaats van een mat. Hieronder ook nog een paar foto's daarvan.

Dobberen op de rug.

Hangen in een kringetje...

"Hop paardje, hop!"

Van de kant afspringen ("King of the world!")

En natuurlijk voor het eerst koppie onder!

« Terug

Reacties op 'Babyzwemmen'

Rogier
Geplaatst op: 10-05-2010 20:10 Quote
Superleuk dat jullie de website zo goed bijhouden!! Smile

lfs&grt, R.
Natalie
Geplaatst op: 09-04-2024 09:56 Quote
Finally find the info someone asked the other day about Johnny Depp on celebrity heights I was looking for it all over the web and luckily found it!
Nieuw bericht


Twitter